تبریز، خیابان آزادی، نرسیده به چهارراه آبرسان، جنب مهرگان نُهم، ساختمان دیوان، طبقه 5
ایمپلنت

روکش دندان(سرامیکی ،pfm)

آباتمنت

فیکسچر

implant

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان یک پیچ کوچک فلزی از جنس تیتانیوم است که به آن فیکسچر نیز گفته می شود. ایمپلنت ها به استخوان فک جوش می خورند و به عنوان پایه ای جهت جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد. بر روی ایمپلنت قطعه ای به نام اباتمنت قرار می گیرد که روکش به آن متصل می شود تا به عنوان تاج دندان عمل کرده و به جویدن غذا کمک کند.

آشنایی با اجزای یک ایمپلنت کامل :

جز ریشه ای ایمپلنت(فیکسچر):این قطعه به صورت پیچ است و در استخوان فک کاشته می شود.
اباتمنت:پیچ های کوتاه و محکمی هستند که اتصال دنده و رابط بین فیکسچر و تاج ایمپلنت می باشد.
تاج ایمپلنت :بخشی از ایمپلنت دندان است که دقیقا همانند یک دندان واقعی به نظر می رسد و عملکرد آن مشابه تاج دندان شماست.

مراحل کاشت ایمپلنت

در این مطلب میخواهیم شما را با مراحل کاشت ایمپلنت آشنا کنیم.ایمپلنت دندان جایگزین خوبی برای دندان های از دست رفته است.برای قرار دادن ایمپلنت.ابتدا دکتر دندانپزشک یک سوراخ در استخوان فک ایجاد می کند.بعد فیکسچر که قطعه ای شبیه پیچ است را درون آن قرار می دهد.اباتمنت و سپس تاج دندان روی فیکسچر قرار می دهد.تاج دندان بالاترین قسمت دندان است
بعد از آنکه ایمپلنت در جای خود کاشته شد نباید آن را تحریک و یا وادار به حرکت کرد.
چه کسانی نمی توانند ایمپلنت انجام دهند:
-خانم هایی که باردار هستند تا حد امکان از درمان ایمپلنت دندان خودداری کنند
بیمارانی که مبتلا به عفونت دندان و فک هستند از درمان با ایمپلنت دوری کنند زیرا با ایمپلنت دندان مشکلشان حل نمی شود و در درجه اول باید عفونت دندان خود را درمان کنند.
افرادی که داروهای ضدانعقاد خون یا آسپرین مصرف می کنند باید با نظر پزشک خود 5تا7روز قبل از انجام جراحی ایمپلنت مصرف داروی خود را قطع کنند.
گذاشتن ایمپلنت دندان برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند باید با توجه ویژه ای صورت گیرد و میزان قند خون آن ها قبل از انجام جراحی توسط پزشک بررسی شود.
اگر دخانیات مصرف می کنید و قصد درمان ایمپلنت دارید بهتر است برای چند روز سیگار و قلیان را فراموش کنید و یا کاهش دهید
افرادی که تحت رادیوتراپی مخصوصا در نوع یک فک و صورت بوده اند و بیمارانی که در مدت طولانی تحت درمان بیس فسفونات بوده اند باید از کاشت ایمپلنت دوری کنند .

دندان دردهای بعد از ایمپلنت :

بعد از کاشت ایمپلنت دندان،دندان درد های کوتاه مدتی سراغ شما می آید که طبیعی است و شما می توانید با راهنمایی متخصص و مصرف مسکن آن را تسکین دهید.
اما دندان درد های بلند مدت و شدیدتری ممکن است گریبان گیر شما شود که شما باید با انجام دستورات متخصص دندانپزشکی از بروز چنین درد هایی جلوگیری کنید.
یکی از علل این درد ها عفونت دندان است.در کلینیک دندانپزشکی موادی موجود است که عفونت را به طرز صحیحی رفع می کند پس اگر بعد از ایمپلنت با عفونت دندان مواجه شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.
بعد از انجام کاشت ایمپلنت باید تا مدتی ثابت بماند تا با استخوان فک جوش بخورد.جابه جایی ایمپلنت سبب بروز مشکلاتی شده و درد شدید به همراه دارد.
شما باید مراقب ایمپلنت خود باشید تا فشاری را متحمل نشد.در صورت وارد شدن فشارهای قوی و سخت مانند شکستن اجسام و مشکلاتی در ایمپلنت و پایه ی آن به وجود می آید که باعث به وجود آمدن درد شدید می شود.
پس از انجام ایمپلنت شما باید بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کرده و از مسواک،نخ دندان و دهانشویه به طرز صحیحی استفاده کنید .همچنین فراموش نکنید برای جلوگیری از مشکلات و دندان درد بعد از ایمپلنت،به تمامی توصیه های متخصص دندانپزشک خود گوش فرا دهید.